Travellerspointin Travel Blogit

Koh Lanta

Saari, jos kaikille kaikkea Samsoniteista elämäntapa hippeihin... Ja itse siellä jossain välimaastossa.

sunny 36 °C

Tervehdys Lantalta!

Täällä ollaan oltu nyt pari päivää. Vaikuttaa ihan jees paikalta vaikka porukkaa ja menoa onkin enemmän kuin aiemmilla saarilla. Pitää vaan löytää oikeat mestat, tänäänkään rannalla ei ollut meijän lisäksi kuin 5 tai  6 ihmistä. Rauhassa saatiin olla maailmanomistajia. Tosin meikäläinen heräs iltapäivän kauneusunilta siihen, että norsu toljotti vajaan viiden metrin päässä siinä rannalla. Vähän siinä säpsähdin tai en ihan vähääkään mut kaveri halus vaan mennä kastautumaan. Oli sillä myös joku pikkusälli mukana, joka sitä paimensi. Yllättävän kiltisti paimensikin, tietäen miten täällä saatetaan norsuja kohdella.

Jos jostain saa valittaa, niin turhan kuuma tääl Lantal kans on. +36 celciusta varjossa ja aurinko kuumentaa ton rantahiekan niin kuumaksi, et meikäläisel paloi eilen jalanpohjat. Ei onnex pahasti mut vähän hellänä ne on.

Meijän bungalowi on ihan jees. Iso ja tilava, siisti jne. mut ei viihtyisä. Laiskoina ei jaksettu alkaa tarpoa pitkin Lantaa, vaan varattiin huone etukäteen netistä ja ollaan eläkeläisparatiisissa... :) Puol kilsaa meijän bungasta alkaa olemaan vähän samanhenkisiä reissaajia ja siellä ollaankin vietetty iltasin aikaa. Niin tämä meijän nykynen bungalowi on Lanta Miami Resortissa ja hintaa 800bht/yö.

Siirtyminen tänne Lantalle kävi yllättävän keppoisasti. Speedboatilla matkan piti kestää puoltoista tuntia mut kestikin vaan tunti vartin vaikka välillä pysähdyttiin kattomaan gibboneita. Siellä oli villi yhdyskunta vilvoittelemassa yhden mangrovemetsän rannalla. Kaiken lisäksi lähtökin oli kerran ajallaan, mikä ei ole aiemmin pitänyt meijän reissussa paikkaansa. Speedboat Mookilta tänne maksoi 800bht/henki ja se sisälsi kuljetuksen Lantalla haluamaansa paikkaan mukavasti lavataksin lavalla.
Hehkuttelin etukäteen muuten sitä Mookin Emerald Cavea. Joo ei ollut paljon turisteja, ei ainakaan ulkomaalaisia, mutta lähikouluilla tais olla joku urheilupäivä... Muutama sata paikallista teiniä hyökkäs sinne samaan aikaan ja noh, kokemus meni vähän piloille. Muuten se oli ihan jees ja hieno paikka mutta ei mikään tajunnan räjäyttäjä. Eikä siellä ollut mitään sisäjärveä, suojaisa lahdenpoukama ainoastaan. Kaiken lisäksi kameraan tuli joku häiriö, eikä sieltä saatu pahemmin kuviakaan. Mut jos siellä päin on, niin kannattaa siellä käydä.

Tänään vuokrasin skootterin ja saatoin maksaa vähän ylihintaa. Vuokra oli 500bht/3 päivää mut vehje on melkein pakastavedetty ja kyl se mukavasti liikahtikin, kun vähän avitti. Turvallisesti oon silti liikkunut, älkää pelätkö ja kypärä on ollut suojaamassa vähäistä järkeäni.
Skootterilla on sitten painettu pitkin maita ja mantuja. Käsivarret saikin mukavasti rainierimaista värin tynkää ja sanotaanko, että tämä
kehonväritysprojekti on muutenkin loistavasti uomissaan. 
Niin skootterilla paineltiin ekana Lanta Old Towniin ja siellä Kortelaisen ja Nupun hehkuttamaan Hammock Houseen. Sieltä meikäläisenkin matkaan tarttui helmeäkin helmempi riippumatto. Tosin olin niin huumassa matosta, et tyhmyydestä sakotettiin. En huomannut lainkaan tingata matosta, vaan löin rahat tyytyväisenä kouraan. No tyytyväinen olen edelleenkin! Niin se maksoi 2500bht naruineen, eikä ole laskuvarjokankaasta vaan oikein käsinpunottu. Täytyy alkaa sitä illalla virittelemään tohon bungan verannalle kaikkien ellujen ihmetykseksi. ;)

Ei muuta ihmeellistä tähän hetkeen. Keskiviikkoa odotellessa, kun tänne saapuu lisää tuttuja. Sitten loppuviikosta jossain vaiheessa jatketaan matkaa luultavimmin Koh Phayamille. Mut eiköhän sitä ennen jotain infoa tännekin taas pauku.

Lähettäjä Rainier 5:12 Arkistoitu paikkaan Thailand Tagged hammock koh_lanta lanta_old_town miami_resort

Lähetä sähköpostiFacebookStumbleUpon

Sisällysluettelo

Kommentteja

Ei saatana...

tältä Lefa

Moi Rainier!

Kiitoksia mielenkiintoisista kirjoituksista. Olet hyvä kirjoittamaan. Oletko aikaisemmilta reissuiltasi kirjoitellut vastaavia tarinoita?

Minusta on hienoa kun joku uskaltaa lähteä tutustumaan näin eksoottisiin kohteisiin joissa muut eivät ole vielä käyneet. Itse olen ajatellut lähteä Etelä-Eurooppaan interreilaamaan ensi syksynä. Oletko sielläpäin reissannut?

Pitäkää huolta itsestänne! Uusia kuuluumisia odottaen,

Petra

tältä Petra Lahtela

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Jatkaa Travellerspoint