Travellerspointin Travel Blogit

Sukellusta Taolla

Ja nyt jumissa täällä...

storm 26 °C
View Kuukauden saarikierros Thaimaassa on Rainier's travel map.

Tervehdys Taolta!

Täällä ollaan kilpikonnasaarella oltu nyt viis päivää ja vettä on tullut kuin aisaa ja kokoajan vielä enenevissä määrin. Kuulema viimiset 3 viikkoa on satanut taukoamatta vaikka pitäis olla kuumin kausi.

Meijän pitäis olla jo matkalla Bangkokiin mutta ollaan jumissa vielä tääl Taolla. Eilen siis piti lähteä mutta lautat ei kulje suuntaan eikä toiseen myrskyn takia ja tänään pitäis olla sama homma. Aika kypsää, kun lähes kaikki paikat tulvii, ravintolat ja kaupat on kiinni ym., meinaa käydä aika pitkäksi. Kaiken lisäksi, kun kaikki vaatteet on litimärkiä, eilen illalla meinas tulla ekan kerran vilu.

No rusketusprosessi ei ollutkaan tämän saaren pääasia, vaan kauan haaveiltu, arkailtu ja pohdittu Open Water-sukelluskurssi. Täällä Taolla on yks vanha työkaveri Erno sukelluskouluttajana ja hänen opetukseen tottakai halusin. En toki tunne muiden kouluttajien tapoja ja rutineeja mutta olen varma, että itselle Erno oli paras kouluttaja. Suoritin SSI:n kurssin Ernon suosituksesta, koska se oli vähän halvempi (koska SSI ei vaadi ostamaan omia kirjoja kuten PADI, vaan ne saa koululta lainaksi) ja Ernon mielestä osa harjoituksista on SSI:n Open Waterissa parempia kuin PADI:lla. Mitään ns. liiton kotiinpäin vetoa ei Ernolla tässä ollut, hän on kolmen eri liiton hyväksymä kouluttaja ja vetää myös PADI kursseja.
Erno on muuten kouluttajana Koh Tao Diversissa ja voin varauksetta suositella sekä kouluttajaa että koko lafkaa. Hintaa kursille tuli 9500bht, mikä ei ole saaren halvin läheskään mutta opetus suomeksi ja pienet ryhmäkoot merkkaa ainakin itselle paljon. Meitä oli 3 meidän alkeisryhmässä ja opetus aika henkilökohtaista alusta loppuun.
Ei voi muuta taas sanoa kuin miksi tämäkin piti tehdä nyt vasta. Mennyt monta vuotta ja potentiaalista sukelluskohdetta ohi suun. Sen verran helppoa ja hauskaa toimintaa toi sukellus on. Toki tässä ollaan vielä ihan täysi amatööri mutta oon aina kuvitellut, että regulaattorin läpi hengittäminen on jotain avaruusfysikkaa. Se on kuitenkin helpompaa kuin snorkkelin kautta hengittäminen.

Phaymilta siirtyminen tänne sujui suurin piirtein samoja kaavoja kuin Phayamille menokin. Lautta Ranongiin maksoi saman verran kuin toiseen suuntaan eli 150bht/henki. Satamasta mentiin lavataksilla bussiasemalle (50bht/henki) ja bussiasemalta kerrankin valtion bussilla Chumphoniin. Bussi, joka taisi olla toiseksi halvimman kategorian bussi, maksoi 100bht/naama ja bussimatka kesti rahtusen yli 2 tuntia. Bussi jätti meidät, kuten kaikki Chumphonin bussit, tienvarteen viitisentoista kilometriä keskustan ulkopuolelle. Sieltä otettiin taksimopot keskustaan, jotka itseasiassa maksoivat saman verran kuin bussimatka. Ei kuitenkaan jaksettu alkaa odottelemaan lavataksia, koska molemmilla kiersi vattassa jo useampaa päivää peräkkäin. Chumponissa mulla sitten räjähtikin pakki kunnolla ja tuli reissun ensimmäistä kertaa kiire ns. hätäpaskalle. Sen jälkeen kävelinkin suoraan apteekkiin ja muutamassa tunnissa alkoi olo helpottaa. Ne lääkkeet olisi toki voinut hakea jo muutamaa päivää aiemmin mutta kun on lapanen, niin on lapanen...
Loppupäivä menikin sitten erään guesthousen telkkarihuoneessa lepäillen ja yölauttaa odottaen. Taon päivälautat lähtevät aina aamupäivisin ja myöhästyttiin viimeisestä kai tunnin verran, joten jouduttiin/saatiin mennä yhdeltätoista lähtevällä yölautalla. Se oli hauska kokemus: siellä oli yks todella iso hytti, jossa oli parisen kymmentä kerrossänkyä. Meitä varoitettiin etukäteen merenkäynnistä ja nukkumisen vaikeudesta mutta paskan marjat! Merellä tässä töissä ollaan ja sitä kautta puolet nykyisestä elämästä tulee nukuttua laivalla. Sängyt oli leveämmät kuin meillä töissä ja merenkäynti varsin maltillista, nukuin kuin pikkulapsi. Lautta oli viiden aikaan aamulla Taolla mutta siellä sai rauhassa nukkua aamuun saakka. Suurin osa oli kuitenkin lähtenyt heti varmaan viideltä, koska seittämän jälkeen kun me herättiin, niin ei ollut kuin pari ihmistä enää meidän lisäksi. Lautta muuten maksoi 350bht/henki.

Täällä Taolla ollaan majoituttu In Touch Bungalowiin. Yö maksaa 800bht mutta hinta ja laatu ei oikein kohtaa. Ihan ok tää kuitenkin on ja heti Koh Tao Diversin vieressä, siksi tähän jäätiinkin. Paikan ravinteli sitä vastoin on hyvä ja sen henkilökunta tosi lepposaa ja ystävällistä.
Meillä on muuten omat lemmikitkin täällä bungassa. Lavuaarikaapissa asuu isoin gekko, mitä olen täällä ikinä nähnyt, perheineen. Voin taas kertoa, että pikkasen säikähdin kun kaapin ekaa kertaa avasin.

Muuten tänne ei ihmeempiä kuulu, kaikki päivät on menny kurssilla, joten ei o pahemmin muuta kerinnyt puuhailemaan.
Paikalliset 2 päiväiset isot festarit oli pe ja la. Tääl on kuitenkin tullut tosiaan niin paljon vettä, että olo oli kuin Provinsissa konsanaan. Alueelle kun pääsi, niin jalat oli heti puolta pohjetta myöten mutapaskassa ja vettä tuli niskaan kaatamalla. Ei siellä viittinyt kauaa hillua. Sääli järjestäjiä kohtaan, koska poikien mukaan ne oli nähny ihan älyttömästi vaivaa järjestelyjen suhteen.

Huomenna illalla yöjunalla kohti Bangkokia ja reissun viimeiset päivät siellä. Sieltä varmaan heitän yhden päivityksen vielä.
Täytyy toivoa, ettei mitään jälkijäristyksiä sinne enää iske...

Tosiaan pitäis olla kohta puoliin jo Bangkokissa mutta täällä ollaan edelleen Taolla jumissa, kun hommat ei nyt oikein pelitä. Tämänkin kirjotuksen piti ilmestyä nettiin jo pari päivää sitten mutta kun ei toi nettikään nyt oikein myrskyn takia toimi.
Täällä siis on kunnon myräkkä: sähköt poikki monesta paikkaa, kun tolpat on katkeillu. Puita on  kaatunut paljon, kaduilla on vähintään pohkeeseen saakka vettä, jos on enää katua. Ei ole yks eikä kaks kohtaa, missä tääl on tie romahtanut... Lonkkarit on järjestäen uponnut ja paikalliset kovin yrittää saada niitä pinnalle huonolla menestyksellä. Eikä siis ole varmuutta, koska noi isommatkaan lautat saadaan taas liikkumaan.
Älkää kuitenkaan huolestuko!!! Meillä ei ole sinänsä mikään hätä! Bungalowi on pysynyt kuivana ja on turvallisessa paikassa. Ruokaakin ollaan vielä saatu, tässä on pari lähipaikkaa auki ainakin toistaiseksi. Kypsää toki on, kun ei ole mitään tekemstä mutta ei siis vaarallista!

-Rainier

Lähettäjä Rainier 21:00 Arkistoitu paikkaan Thailand Tagged koh_tao gekko koh_tao_divers myrsky tulva

Lähetä sähköpostiFacebookStumbleUpon

Sisällysluettelo

Ole ensimmäinen kommentoija

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Jatkaa Travellerspoint