Travellerspointin Travel Blogit

Koh Lipe

Rantaelämän peruskurssilla...

sunny 34 °C

No niin!!

Rainier on päässyt turvallisesti Lipelle. Tää on saman tyylinen saari kuin PhiPhi mutta edelleen sellainen kuin PhiPhi oli joskus ennen suuria turistilaumoja. Rauhallista ja chilliä menoa mutta ei ihan kuollutta kuitenkaan.
Lämpöä piisaa kolmenkymmenenviiden korvilla ja arska on paistanut pilvettömältä taivaalta. Nyt illalla tosin tuli ekat pilvet taivaalle ja eka virkistävä sateen poikanen. Ei tehnyt lainkaan pahaa pieni ilman raikastus...
Jack Jungle's, jossa meijän piti alunperin majoittua oli täynnä ja saatiin sitten bungalowi Bonus Resortista. Ei mitään luksusta mut ihan jees, hintaa ainoastaan 400bht/yö.
Tääl Lipellä ois tarkotus hengailla keskiviikkoon saakka ja sit lähteä veneellä Lantan suuntaan. Meinataan pysähtyä jollekin pikkusaarelle matkan varrella mutta minne, niin sitä ei olla vielä päätetty. Mihinkäs tässä ois hoppu valmiissa maailmassa?

Lennot tänne meni ihan hyvin, kaikki oli suht. ajallaan ja kamatkin tuli perille meidän mukana. Air France oli positiivinen uusi tuttavuus vaikka monet ovat sitä haukkuneet. Kaikki juomat kuuluivat edelleen hintaan ja sai jopa shamppanjaa aperitiiviksi. ISO PLUS!! :) AirAsia oli kanssa uusi tuttavuus ja yks parhaista halpiksista, joilla oon kulkenut. Tosin meijän pomppu Bangkokista Hat Yaihin ei kestänyt kuin reilun tunnin.
Minibussi Hat Yain kentältä keskustaan kesti about 20 minsaa ja maksoi 80bht/naama. Siellä majoiduttiin Florida Hoteliin. Se oli parhaat päivänsä nähnyt huorahotelli mut hyvin siellä nukkui ja huone oli hintaansa nähden oikein siisti... Yö maksoi 550bht ja hotelli oli siis 3* pulju.
Oltiin Hat Yaissa niin myöhään ettei paljoa siellä mitään nähty tai tehty. Lähimmästä matkatoimistosta ostettiin meno Lipelle ja se maksoi 600bht/naama. Hinta oli yllättävän halpa ja matka sitten tottakai yllätyksettömän epämukava... Meidän piti olla täällä joskus puol2 perillä perjantaina mutta todellisuudessa oltiin vasta joskus viiden aikoihin. Meillä oli Thaimaan hitain ja epämukavin minibussi ja alkumatka taitettiin tuktukilla, niin eihä n me ikinä ehditty siihen luvattuun lauttaan vaan tultiin jollain aivan muulla. Perille kuitenkin päästiin ja hintakin piti kutinsa, kaikki loppujen lopuksi siis hyvin.

Pari päivää ollaan sitten treenattu arskanottoa ja palettu. Ei paljoa auttanut 30 arskakerroin, vaikka Pörmäri siel naureskeleekin et vittu mikä turisti. Kyl mäkin sitä pelkkää oilia alan laittaa, kun vähän saan rusketus-Rainieria esiin... Voidaan kattoa millanen euroneekeri täält tulee kotiin, toiv. mahdollisimman musta, viel ku muutenkin muuttuis siihen suuntaan.. Peli ei vaan kasva auringossa.. :(

Kaikki siis hyvin, olkaa huoleti... Nyt meen ottamaan päivän ekan Changin, palaillaan tarinatuvalle tulevina päivinä...

Lähettäjä Rainier 4:35 Arkistoitu paikkaan Thailand Tagged koh lipe hat_yai bonus_resort Kommentteja (0)

Matkan alkuun pari yötä ja kaikki pitäisi olla kunnossa

Rinkka odottaa jo oven nurkassa...

semi-overcast -2 °C

Tänään tuli sitten otettua itseä niskasta kiinni ja pakattua suurin osa tavaroista rinkkaan. Olisihan sen toki voinut tehdä huomennakin tai vasta keskiviikkoaamuna mutta parempi kuitenkin näin. Nyt kun tietää mitä siellä rinkassa on, ehkäpä muistuu vielä ennen matkaa, mitä siellä ei ole... Toivotaan ainakin niin! No liikaa tavaraa siellä on taas, joten ei niin haittaa vaikka ei tulisikaan mitään mieleen.
Mitä sieltä rinkasta sitten löytyy?

Tilpehööri ja varusteet:

 • Sytkäri (En polta mutta kaikilla saarilla ei ole sähköä koko aikaa, niin saattaapi sillä kynttilän sytyttää)
 • Gerberin monitoimityökalu, näppäränä remontti-Rainierina korjaan sillä vaikkapa bambumajan vuotavan katon tai öö ehkä en
 • Munalukko, jonka tarpeesta kirjoittelin jo aiemmin
 • Niskatyyny
 • Varakänny, johon hankin paikallisen liittymän
 • Rinkansuoja lentokoneeseen ja venematkoille
 • Vesitiivispussukka, johon saa rahat ym. rannalla ja snorklatessa
 • Ovenpidike (Palliksesta sain vinkin sen hyödyllisyydestä)
 • Lääkelaukku, jossa on laastareita, särkylääkettä, desinfiointiainetta, Bebanthenia, Basipactia, rakkolaastaria ja närästyslääkkeitä
 • Suihkulaukku, jossa peseytymisvälineet, dödö, arska- ja muut rasvat jne...
 • Kameroiden, kännyköiden ym. tarpeelliset johdot
 • Vahvoja hakaneuloja

Vaatteet ja tossut ym.:

 • Pyyhe
 • Urheilushortsit+paita
 • Uikkarit ja ”arskauikkarit” (Arskauikkarit on mun mini BjörnBorgit, jolla saa Rainierimaisen maksimaalirusketuksen)
 • Huppari bussi- ja junamatkoja varten
 • 3 t-paitaa
 • 5 kalsarit
 • 4 sukat, joista parit mini mallia
 • Kaprit ja parit shortsit
 • Hattu

Mitä sitten vielä puuttuu? No pikkurulla jeesusteippiä, pätkänarua ja arskat. Passi, matkaliput, matkaoppaat, matkalukemiset ja muu pakollinen on pakattuna päiväreppuun.
Näillä mennään ellen sitten jätä jotain vielä pois, tätä kirjoittaessa tuli pari asiaa mieleen... No katsotaan, onhan tässä vielä aikaa!

Niin ja rinkka painaa tällä hetkellä 11kg.

Lähettäjä Rainier 6:03 Arkistoitu paikkaan Finland Tagged sanuk varusteet pakkauslista Kommentteja (0)

Uusia saaria löydetty...

Netti ja matkaoppaat kuluneet hiirenkorville.. :D

Niin ei niitä saaria vielä fyysisesti ole päässyt löytämään, kun reissuun vielä 4 viikkoa mutta nettiä ja oppaita on tullut selattua enemmän kuin laki sallii. Tuntuu ettei 30 päivää riitä mihinkään. On olo, että reissussa pitäisi olla vähintään 3 kuukautta, jotta kerkeisi ilman juoksemista kiertämään kaikki paikat, joissa haluaisimme käydä. No, se hyvä puoli toki, että jää vielä seikkailtaa seuraavallekin reissulle. Takaan, ettei tämä ole viimeinen reissuni Tuhansien Hymyjen Maahan.

Uusina saarina suunnitelmiin ovat ilmestyneet ainakin Koh Libong ja Koh Phayam, joista jälkimmäinen oli vielä pari vuotta sitten Thaimaan salainen paratiisi saari. Toivottavasti saari edelleen sallii ramasuttavan chillailun, jossa aallot laulavat tuutulaulua rantabungalowin terassilla riippumatossa päivänokosia ottavalle reissarille. Libongilla on taas mahdollisuus päästä retkelle, jossa saattaa törmätä merilehmiin eli dugongeihin.

Kuten aiemmin mainitsin ylipakkaamisen meikäläistä vaivaavan, niin sama tauti se on päällä edelleen. Olen merkannut ylös mukaan otettavaksi mm. jeesusteipin niin kuin sitä ei paikan päältä tarvittaessa saisi. Sitten tuli netistä tilattua hieno ja kallis vedenpitävä lompakko mutta se on sen verran hieno, että tulee kyllä käytettyä muutenkin. No on siellä jo jotain järkevääkin raapustettuna ylös, meinaan riippulukko. En meinaan ihan luota aina paikallisiin lukkoihin tai jokaisen kulkijan 100% rehellisyyteen.

Sellasta tällä kertaa, annetaan kuumeen nousta...

Lähettäjä Rainier 10:44 Arkistoitu paikkaan Thailand Tagged koh_phayam koh_libong jeesusteippi Kommentteja (0)

Lennot varattu

Matkakuume nousee, 5 viikkoa reissuun...


View Kuukauden saarikierros Thaimaassa on Rainier's travel map.

Maaliskuun 2. päivä pitäisi lentää Finskillä ja Air Francella Helsingistä Pariisin kautta Bangkokiin ja sieltä samantein edelleen Air Asialla Hat Yaihin. Sitten onkin 30 päivää aikaa tutkia eteläisen Thaimaan saaria.
Helsinki-Pariisi-Bangkok lennot tulivat maksamaan 696,30€/henki, mikä ei ole mun mielestä lainkaan paha hinta, kun lennot tuli varattua vasta tammikuun alussa. Air Asian lento BKK-Hat Yai maksoi 1879bht sisältäen 15kg:n matkatavaramaksun. Myös tähän hintaan olen tosi tyytyväinen vaikka halvemmallakin noita Thaimaan sisäisiä lentoja on tehty. Lentoihin on mennyt yhteensä 743€/naama ja tonnilla pitäisi kuukausi tuolla elellä. En usko sen tuottavan ongelmia.

Nyt on sitten suunniteltu alustavasti reittiä ja matkakuume on alkaa olla melkomoinen. Ainoa varma asia on, että ensin mennään Koh Lipelle ja sieltä sitten aletaan matkustamaan hiljaksiin takaisin kohti Bangkokia. Muita mahdollisesti matkalle osuvia saaria on mm. Koh Mook, Koh Lanta, Koh Jum ja Koh Tao. Tosin monia muitakin mielenkiintoisia saaria löytyy. Eihän sitä vielä tiiä, mistä sitä itsensä sitten löytää.

Matkatavaroitakin on tullut mielessä kelattua ja tulee varmaan vielä useamman kerran kelattuakin, kun myönnän että itsellä on vähän ylipakkaamisen vikaa. Eihän tuolla oikeasti paljon muuta tarvitsisi kuin aurinkorasvaa, uikkarit, passin, kameran ja lompakon. Itseni tuntien rinkkaan tulee kuitenkin sullottua kaikkea muutakin mutta yritetään pysyä kohtuudessa tällä kertaa.

Ei tällä haavaa vielä muuta, yritän kestää matkakuumeen kanssa ja tutkia Thaimaan saaria lisää. Eiköhän se viis viikkoa tästä kulu.

Lähettäjä Rainier 2:13 Arkistoitu paikkaan Thailand Tagged koh_lipe thaimaa hat_yai Kommentteja (0)

(Merkinnät 6 - 9, kokonaismäärä 9 ) « Sivu 1 [2]